Gemma López

Nascuda a Barcelona el 1974, titulada en joieria i orfebreria per l'Escola Llotja de la ciutat comtal i Mestre Artesana des del 2014, la Gemma López Yuste va tenir clar de ben petita que el seu futur professional aniria lligat a aquesta noble professió. Val a dir que en la seva decisió va tenir un pes molt gran el que fos educada dins d'una família de llarga tradició en el món de la joieria artesanal.


En la materialització del seu univers creatiu fou important el fet d'haver cursat dos anys dels seus estudis a l'Escola Massana, i haver complimentat la seva formació amb diversos cursos de cisellat, esmalts i ceres fruit de les seves inquietuds de creixement artístic. Paral·lelament anava aprenent l'ofici fent pràctiques en el taller familiar.


Al llarg de la seva trajectòria professional ha participat en nombroses fires nacionals i internacionals i protagonitzat múltiples exposicions individuals i conjuntes de la seva obra. També han sovintejat les seves aparicions en mitjans de comunicació, generals i del sector, i ha estat guardonada amb el Premi a la Millor Marca Artesana del 2015. Avui dia les seves creacions són reconegudes arreu de l'estat i internacionalment a països com Mèxic, Estats Units, Brasil, Alamània, França, Portugal, Anglaterra, Rússia, Austràlia i l'Est Asiàtic entre altres indrets. En el taller i showroom de Gemma López a Barcelona es creen totes les peces de forma exclusiva i a mida, s'accepten encàrrecs i s'envien peces a qualsevol lloc del món.

El seu compromís amb l'art i la seva inquietud per promoure i incentivar el creixement del seu ofici l'ha portat a formar part de diverses associacions de dissenyadors i col·laborar amb institucions públiques com Artesania de Catalunya , Orfebres FAD i amb el Col·legi de Joiers de Catalunya, on actualment ostenta el càrrec de Presidenta de la Secció d'Artesans.

Tradició familiar

Fou l'any 1945 quan l'avi, en Joan López López, obrí el taller al Carrer Comptal i assentà les bases del que avui coneixem amb el nom de JOAN LOPEZ JOIERS ARTESANS SCP. Per a ell fou un somni fet realitat: després d'anys molt durs aprenent l'ofici a reconeguts tallers de la ciutat, era el moment d'establir-se pel seu compte i iniciar una nova aventura. Posseïdor d'un profund coneixement de l'ofici i d'una mentalitat molt moderna i privilegiada per l'època, dotà a les seves joies d'una impremta molt personal, la qual cosa esdevingué clau pel desenvolupament del negoci.

Seguint els mateixos passos d'aprenentatge que el seu pare, en Joan López i Ferrer s'incorporà a l'empresa familiar l'any 1960. La seva visió més jovenívola del món de l'època barrejada amb una gran sensibilitat cap a les tendències del moment i influenciat per les personalitats artístiques catalanes de Dalí i Gaudí, ajudà a que les creacions de les noves col·leccions de joies del taller adquirissin encara un to més identificatiu amb la nostra cultura Barcelonina.

Durant la dècada dels 90, es van incorporar els nets. Aquests cobririen les exigències dels nous temps: visió tècnic-creativa i perspectiva comercial i de màrqueting. Connectada profundament als elements orgànics i gran amant de la natura, la Gemma López Yuste ha estat capaç de consolidar-se com una dissenyadora de referència en el món de l'art i la joia, alhora que ha aconseguit dotar a les seves creacions d'una forta personalitat mediterrània, en permanent connexió amb les tendències futures sense renunciar a les seves arrels.

Filosofia

Al llarg de la trajectòria de JOAN LOPEZ JOIERS ARTESANS SCP, el procés creatiu s'ha anat transmetent de pares a fills, utilitzant textures innovadores, que cada generació de la família ha anat conservant i actualitzant alhora. Un aspecte clau per a l'empresa recau en la fabricació de les nostres joies, on es combina el mètode artesanal amb les tècniques més avantguardistes.

La marcada personalitat mediterrània de la GEMMA, la permanent connexió espiritual amb la natura i la profunda sensibilitat amb el món que l'envolta, són denominadors comuns en el camí evolutiu de les seves col·leccions.

En elles podem apreciar calidesa, simplicitat de formes i podem notar la vitalitat i frescor que desprenen. L'ús de diferents elements orgànics com el ferro, la fusta o les pedres de riu són freqüents en les seves obres on també podem trobar altres tipus de gemmes de gran qualitat i puresa, amb tallats molt exclusius.

Subscriu-te a la nostra newsletter